maandag 21 april 2008

Steden in de buurt van Brugge (en wat verder)

Nadat je de schitterende en onvergetelijke mooie stad Brugge hebt verlaten, zul je snel doorhebben dat Vlaanderen nog heel wat andere intrigerende steden telt. Steden als Gent, Kortrijk of Antwerpen bereiken houdtecht niet veel in. Van alle Vlaamse steden, is er een die er met kop en schouders bovenuit steekt: Antwerpen. Deze stad in het noorden van Vlaanderen is de grootste en tevens meest levendige Vlaamse stad, Modehoofdstad, diamantenstad, stad van één van de grootste Europese havens, stad "where the good stuff is going on". Een nacht of meer spenderen in een hotel Antwerpen staat dan ook gelijk aan verblijven in een bijzonder moderne en verfrissende stad, boordevol creativiteit en ondernemerschap.

De beste Antwerp hotels liggen allen op wandelafstand van de leukste plaatsen zoals de Groenplaats, de Meir, de Keyserlei, de Kammenstraat, enz... Vorige zomer verbleef ik er in het Hotel Rubenshof, een erg gezellig en charmant hotel Antwerpen, gelegen langs een van die beroemde Antwerpse boulevards. Volgend jaar boek ik vast en zeker opnieuw een verblijf in dat Antwerp hotel!

Verblijven in een hotel Gent zal je hier en door doen herinneren aan je tijd in Brugge, vooral dan door het feit dat het historische centrum haast even mooi is dan dat in Brugge. De kwaliteit van de meeste Ghent hotels is ook zeer goed vergelijkbaar. Het grootste verschil met verblijven in een hotel Gent is dat de stad veel levendiger en eigentijdser is, vooral dan waarschijnlijk door de aanwezigheid van maar liefst 30.000 studenten. De nacht spenderen in een hotel Gent zal je dan ook versteld doen staan!

Een andere bekende Vlaamse studentenstad is Kortrijk, iedereen die kiest om in een hotel Kortrijk te verblijven, zal snel merken dat deze stad, hoewel eerder klein, heel wat interessants te bieden heeft. De beste hotels Kortrijk vind je natuurlijk ook hier terug in het historische stadshart, of in de mooie omgeving rond de stad. Van alle hotels Kortrijk verbleef ik ooit eens in het Hotel Broel, een erg luxueus en aangenaam hotel Kortrijk in het midden van de stad!

Geen opmerkingen: